Пфайзер и Бионтех  са направили ново предложение на ЕС във

...
Пфайзер и Бионтех  са направили ново предложение на ЕС във
Коментари Харесай

Пфайзер и Бионтех предлагат ЕС да плати половин цена за всяка доза ваксина, от която се отказва

" Пфайзер " и " Бионтех "  са създали ново предложение на Европейски Съюз по отношение на прекомерно огромните количества ваксини против ковид, поръчани от Брюксел, което планува страните членки да заплащат половин цена или към 10 евро за всяка от 70-е милиона дози, от които евросъюза се отхвърля, написа през днешния ден в. " Файненшъл таймс ". 
Освен това измененията в контракта ще разрешат на Европейски Съюз да премине към по-нови ваксини, пригодени за " всички бъдещи разновидности на COVID-19 ", добавя изданието, като се базира свои източници. 
През януари Ройтерс заяви, че Европейски Съюз води договаряния с двете фармацевтични компания за да редуцира броя дозите ваксина, които Брюксел се ангажира да закупи тази година до не повече от 500 милиона, като в подмяна на това Европейски Съюз заплати по-висока цена на доза.
Преговорите се водят в миг, в който евросъюза възнамерява да преразгледа законите, уреждащи оценената на 148 милиарда $ фармацевтичната промишленост. Европейски Съюз се надява, че с новото законодателство ще успее да съживи вложенията и да разшири достъпа до евтини медикаменти на фона на изтощените от пандемията здравни бюджети на страните членки.
" Пфайзер “ отхвърли да разяснява обявата на " Файненшъл таймс “, само че означи, че договарянията се водят " добросъвестно от всички страни “, отбелязва Ройтерс. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР